Chica en Flicka

Chica en Flicka

Voor kinderen van 6 tot 10 jaar

 

Première op 25 maart 2019 in GC De Kam in Wezembeek-Oppem. Kom gratis op prospectie!

 

Elk kind voelt zich weleens 'anders', vanwege zijn afkomst of huidskleur, vanwege een stempel als ADHD of HSP, of vanwege een beperking... Ook Chica en Flicka verschillen erg van elkaar. Maar met (live)muziek en poëzie weten ze toch een brug te slaan tussen hun verschillende leefwerelden. En zo ontdekken ze dat ze meer met elkaar verbonden zijn dan ze op het eerste gezicht dachten. Conclusie: iedereen is anders, en toch hetzelfde! Met o.a. zangeres Eva De Roovere en poëzie van Geert De Kockere. Regie: Walter Janssens (ManManMan, Kommil Foo).

 

In deze voorstelling komt de poëzie van Geert De Kockere tot leven. (Ook geschikt voor anderstalige kinderen die Nederlands aan het leren zijn.)

 

Spel: Jorka Decroubele en Eva De Roovere

Regie: Walter Janssens

 

 

Eva De Roovere is zangeres. Na een opleiding klarinet, viool, piano en zang werd ze de frontvrouw van de folkrockgroep Kadril. Met het duo Eeef & Coo won Eva als eerste Belg het Leids Cabaret Festival. In 2006 kwam haar succesvolle debuutalbum als solo-artiest uit, ‘De jager’. In de jaren daarna volgden ‘Over & weer’, ‘Mijn huis’ en ‘Viert’. Eva bracht de dichtbundel ‘Positron’ uit en schreef het boek ‘Ik is perfect’. Ondertussen maakte ze ook drie Engelstalige platen: Chanticleer, Road Album en een album met The Skinny Genes, een familieproject met haar neef Wim Punk van The Wolf Banes.

 

Jorka Decroubele ging na haar opleiding entertainment op de Showbizzschool in Oostende toneel volgen aan de Studio Herman Teirlinck. Daar ontmoette ze Eva De Roovere. Jorka heeft diverse gastrollen gespeeld in tv-series en kortfilms. In het theater maakte ze verscheidene kinder- en jeugdvoorstellingen; ze werkte samen met Les Ballets C de la B en theatergroep Fast Forward. Jorka is erg actief als stemactrice en geluidsartiest. Ze spendeert heel wat tijd in de studio, onder andere voor reclamespots en tekenfilms. Je kent haar stem misschien als ‘Uki’ of uit ‘Mijn ridder en ik’.

 

Walter Janssens specialiseerde zich jarenlang in commedia dell’arte en Balinees maskertheater. Hij maakte radiodocumentaires, regisseerde bij zijn eigen gezelschap Theaterbende Dinska Bronska en was muzikant bij Venus en De Schedelgeboorten, en tegenwoordig bij de Balkanband Djurdjevak. Walter maakte deel uit van het succesvolle cabaretduo ManManMan en van het muzikaal kindertheater Cie Vuil Konijn. Hij werkte als theaterregisseur voor o.a. Kommil Foo, Het Vernieuwd Gents Volkstoneel, Kapitein Winokio, Steven Mahieu en Karlijn Sileghem. (www.walterjanssens.moonfruit.com)

 

 

Klik en download

 

Gratis lesmateriaal is vanaf eind maart 2019 verkrijgbaar.

 

 

'Theater van A tot Z' is de samensmelting van theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en het Educatief Theater Antwerpen.