Lachland

Acteur en radiopresentator Jelle Cleymans interviewde regisseur Peter Schoenaerts over 'Lachland' (Radio 2, 22/11/16). Klik hier om het interview te beluisteren.

Lachland

Humor voor tieners en volwassenen

 

 

Na de grote successen van ‘Anders nog iets?’ (met Andrea Croonenberghs) en ‘Gelukkig zijn’ brengt Fast Forward vanaf 8 november 2016 een comedyproductie voor Nederlands - én anderstaligen.

 

We brengen vier experts bij elkaar, die samen een afwisselende show zullen creëren: zanger-cabaretier Lennaert Maes (bekend van De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït, en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater…

 

Bij ons is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet?

 

Er is niets zo ernstig als humor. Daarom wijden we er een hele voorstelling aan. Om anderstaligen met een andere culturele achtergrond te laten kennismaken met wat in Vlaanderen grappig is, en om Vlamingen te laten kennismaken met humor uit de rest van de wereld.

 

Het publiek krijgt, tussen het lachen door, een overzicht van velerlei soorten humor, en wordt zelf aan het denken gezet over wat ons nu eigenlijk wel of niet aan het lachen maakt. Geschikt voor Nederlands- én anderstaligen!

 

 

Er is een boek verschenen bij de voorstelling, met puzzels, raadsels en spelletjes voor iedereen die van Nederlands houdt. (Uitgeverij garant, 19 euro). Bestellen kan door een e-mail te sturen met je naam en adres naar: lachlandboek@theateraz.be.

Wist je dat?

 

Lennaert Maes won ooit de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Hij maakt muziek met Lenny en de Wespen en met De Bonski's.

 

Peter Schoenaerts maakt al 15 jaar met veel succes theater voor anderstaligen. Hij leidt de nieuwe theatergroep 'Theater van A tot Z'.

 

Latif Aït bereikte in 2012 als één van de eerste nieuwe Belgen de halve finale van Humo's Comedy Cup.

 

Els Vertongen is al 16 jaar NT2-docente aan CVO Vilvoorde. Ze presenteert maandelijks in Brussel een Engelstalig stand-upcafé.

 

Met steun van...

 

Deze theaterproductie krijgt de steun van vzw ‘de Rand’, de Taalunie, vzw Fast Forward, het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven, de stad Vilvoorde, CC Het Bolwerk en de Orde van den Prince Vilvoorde.

 

 

'Theater van A tot Z' is de samensmelting van theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en het Educatief Theater Antwerpen.