Play Again

Play Again

Voor tieners (15+)


Wat als je je leven kon overdoen?


Stef zit in de gevangenis wegens zinloos geweld, maar hij kan vervroegd vrijkomen. De overheid experimenteert namelijk met een nieuwe manier om misdadigers over zichzelf en de wereld te laten nadenken. Via virtual reality kunnen ze hun leven overdoen, en krijgen ze een nieuwe kans. Zal het Stef lukken om, mede dankzij de actieve participatie van het publiek, deze keer betere levenskeuzes te maken?


Tekst: Rebecca tanghe, spelcoach: Rudy Goes, acteurs: Rebecca Tanghe en Wim Van de Velde, techniek: ETA


De tekst van deze voorstelling is gebaseerd op diepgaande gesprekken met gedetineerden in de gevangenis van Oudenaarde.


Kunsteducatieve workshop: 'Geweld-ige Kunst'


Bij deze theaterproductie zijn begeleidende kunsteducatieve workshops beschikbaar. Met Wim Van de Velde (acteur-regisseur) en Pat Riské (percussionist en sculpturist) gaan jongeren aan de slag. Met Wim reconstrueren ze momenten van agressie in 'tableaux vivants': een 10-tal foto's van poses met leeftijdsgenoten. Samen gaan ze op een artistieke manier op zoek, via snapshots van 'vechten tegen', naar een beeld van verzoening, van geweldloosheid. Met Pat Riské verklanken de leerlingen hun agressie in een halve minuut ritmisch getier, gefluister en geraas.


Na een uur workshoppen zijn de leerlingen in een toonmoment getuige van de zielenroerselen van hun klasgenoten. De foto's en de soundtracks worden bovendien samengebracht en op video opgenomen. De combinatie van beeld en klank belooft pure Kunst, van en door jongeren.Nabespreking met een ex-gedetineerde


U kunt via ons een nabespreking bij de voorstelling regelen. Daarbij zal naast één van de acteurs ook een ex-gedetineerde aanwezig zijn, dankzij onze inhoudelijke partner vzw Touché. De nabespreking vindt de dag van de voorstelling zelf of in de week erna plaats en kan uitmonden in een open discussie over geweld.


Vragen die we opwerpen:

- Mag je soms geweld gebruiken?

- Wat is het verschil tussen agressief en assertief?

- Wat kun je doen als iemand geweld gebruikt?


De ex-gedetineerde kan elementen uit zijn leven en uit zijn rehabilitatie gebruiken bij de nabespreking.


 

Wist je dat?


Deze productie kwam tot stand met steun van vzw Touché, vzw Zijn, het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen, Fonds Vinci, en het district en de provincie Antwerpen.


Klik en download

Infofiche, inspiratiebox'Theater van A tot Z' is de samensmelting van theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en het Educatief Theater Antwerpen.