Romeo en Julia

Romeo en Julia

Voor tieners en volwassenen

 

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu?

 

In 2006 creëerde Fast Forward een amateurproductie van ‘Romeo en Julia’, speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren. Het werd een groot succes. In het hele land kon het gezelschap voor volle zalen optreden. Op het provinciaal toneeltoernooi van Vlaams-Brabant belandde de voorstelling in de categorie ‘uitmuntendheid’. Sindsdien ging er geen jaar voorbij of er vroeg wel iemand wanneer ‘Romeo en Julia’ weer eens zou worden opgevoerd.

 

Nu, 13 jaar later, brengt ‘Theater van A tot Z’ (ontstaan uit Fast Forward) het stuk eindelijk terug tot leven, deze keer met professionele acteurs. Het creatieve team van de originele productie werkt opnieuw samen: Peter Schoenaerts schreef de tekst, Dirk Van Vaerenbergh regisseert.

 

‘Romeo en Julia’ is geschikt voor anderstalige tieners en volwassenen die Nederlands leren, maar is ook een ideale gelegendheid om Nederlandstaligen met William Shakespeare te laten kennismaken. Kernwoorden van deze tijdloze voorstelling: speels, wervelend, ontroerend. Dit stuk belooft een knaller te worden.

 

 

Tekst: Peter Schoenaerts, naar William Shakespeare, regie: Dirk Van Vaerenbergh

Met steun van...

 

Deze theaterproductie krijgt de steun van vzw 'de Rand' en de Taalunie.

 

Klik en download

 

Flyer en lesmateriaal zijn begin 2019 beschikbaar.

 

 

'Theater van A tot Z' is de samensmelting van theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en het Educatief Theater Antwerpen.