Romeo en Julia

Romeo en Julia

Voor tieners en volwassenen

 

Première op 13 februari 2019 in GC De Bosuil in Overijse. Kom gratis op prospectie!

 

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu?

 

In 2006 creëerde vzw Fast Forward een amateur-productie van ‘Romeo en Julia’, speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren. Het werd een groot succes. In het hele land trad het gezelschap voor volle zalen op. Op het provinciaal toneeltoernooi van Vlaams-Brabant belandde de voorstelling in de categorie ‘uitmuntendheid’. Sindsdien ging er geen jaar voorbij of er vroeg wel iemand wanneer ‘Romeo en Julia’ weer eens zou worden opgevoerd. Nu, 13 jaar later, brengt ‘Theater van A tot Z’ (ontstaan uit Fast Forward) het stuk eindelijk weer tot leven, nu met professionele acteurs, waarvan u er zeker enkele kent!

 

‘Romeo en Julia’ is geschikt voor anderstalige tieners en volwassenen die Nederlands leren, maar is ook een ideale voorstelling om Nederlandstaligen met William Shakespeare te laten kennismaken. Kernwoorden van deze tijdloze productie: speels, wervelend, ontroerend.

 

Doelgroep: 12+ en volwassenen (ook anderstaligen)

Tekst: Peter Schoenaerts (naar William Shakespeare)

Regie: Dirk Van Vaerenbergh

Acteurs: Elias Bosmans, Pieter Casteleyn, Charline Catrysse, Jorka Decroubele, Willy Herremans, Liesbeth Roose en Gregory Van Damme

 

Met steun van...

 

Deze theaterproductie krijgt de steun van vzw 'de Rand' en de Taalunie.

“Een schot in de roos.”

 

“Dit stuk heeft me diep geraakt.”

 

“De enthousiaste acteurs, de eenvoudige taal, de humor… Het was een feest!”

 

'Theater van A tot Z' is de samensmelting van theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en het Educatief Theater Antwerpen.