Koor

KORUSO

Het koor uit de theaterproductie 'Gelukkig zijn'

 

In 2015-2016 speelden we bijna 60 keer de theatervoorstelling 'Gelukkig zijn'. Daarin nam een groep mensen van verschillende leeftijden ons mee op zoek naar het geluk. Ieder op zijn eigen manier. Op de tonen van bekende Nederlandstalige liedjes. De acteurs hadden allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond.

 

In september 2016 besloten we het koor uit deze voorstelling een nieuw leven te geven. Zo ontstond Koruso, een nieuw internationaal koor, bestaande uit zangers die meespeelden in 'Gelukkig zijn', aangevuld met nieuwe mensen, Nederlands- én anderstaligen. We repeteren in GC Elzenhof in Elsene (Brussel) en geven een aantal concerten per jaar.

 

BOEK ONS IN 2019

Het diversiteitskoor Koruso zingt bekende Nederlandstalige liedjes. We geven concerten op aanvraag!

 

Iedereen kan ons uitnodigen: scholen, cultuurcentra, verengingen... Wil je een concert van ons organiseren? Laat dan gauw iets horen via koruso@theateraz.be.

Wist je dat?

 

de naam Koruso komt uit het Esperanto. In die artificiële taal betekent het… koor.

Andy Dhondt leidt het koor. Hij studeerde piano en saxofoon aan het Lemmensinstituut in Leuven. Nadien vervolmaakte hij zich in kamermuziek en hedendaagse muziek. Hij is onder andere saxofonist bij ensemble Blow, het Belgian Saxophone Ensemble en bij Jef Neve. Daarnaast is hij actief als dirigent. Sinds 2012 is hij directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Zottegem.

 

 

 

 

'Theater van A tot Z' is de samensmelting van theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en het Educatief Theater Antwerpen.