Studiedag

Studiedagen in Antwerpen en Wemmel

 

‘Theater Van A tot Z’ is de samensmelting van theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en het Educatief Theater Antwerpen (ETA). We bestaan nu al twee jaar en mogen van een succes spreken. Dit schooljaar alleen al zullen we meer dan 220 voorstellingen gespeeld hebben, in scholen en cultuurcentra.

 

Omdat we de link tussen cultuur, onderwijs en welzijn belangrijk vinden, organiseren we (zonder subsidies!) twee studiedagen waarbij theater, taal en educatie centraal staan. Het worden nascholingsdagen met leerrijke, praktische workshops, georganiseerd met steun van vzw 'de Rand', GC De Zandloper in Wemmel, het Oude Badhuis in Antwerpen, het district Antwerpen, Zorabots en het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven.

 

Voor wie?

 

We organiseren deze dag voor iedereen die lesgeeft aan Nederlandstalige of anderstalige leerlingen of cursisten, van alle leeftijden en niveaus. Er is ook aandacht voor STEM-richtingen.

Ook leerkrachten vreemde talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits…) zijn van harte welkom.

Verder kunnen begeleiders van anderstalige inburgeraars, mensen die bezig zijn met sociocultureel werk of integratieambtenaren en schooldirecties hun voordeel doen met deze studiedag.

 

Alle workshops zijn breed van opzet, en bieden inspiratie aan zowel mensen uit het reguliere als het NT2-onderwijs, van basisschool tot hoger en volwassenenonderwijs.

 

Data:

 

Donderdag 19 april 2018 in Het Oude Badhuis in Antwerpen

 

Dinsdag 8 mei 2018 in GC De Zandloper in Wemmel

 

Op beide locaties vindt een vergelijkbare studiedag plaats. U kiest zelf op welke dag u wilt komen. (Let op: niet alle workshops vinden op beide dagen plaats.)

 

Programma:

 

Voor de middag kunnen deelnemers twee workshops volgen. Na de middag bieden we een cultureel moment aan met videofragmenten en live theater.

 

Er zijn workshops dramatische expressie, stemtechniek, zingen met kinderen, werken met de Zorabot, activerende werkvormen in de klas, omgaan met interculturaliteit en 'straatcultuurgedrag', mindfulness in het onderwijs.

 

Klik hier om het volledige programma te bekijken: Antwerpen, Wemmel.

Hoeveel kost het?

 

We willen graag zo veel mogelijk mensen bereiken, daarom houden we onze prijs bewust laag.

Voor 35 euro kunt u twee workshops volgen, krijgt u een broodjeslunch met soep én maakt u het culturele moment na de middag mee. Om u te bedanken krijgt u aan het einde van de dag nog een gratis jeugd- of spelletjesboek of een cd.

 

Hoe inschrijven?

 

Stuur een mailtje naar het mailadres studiedag@theateraz.be. Bezorg ons uw naam, en geef in volgorde van voorkeur drie workshops op die u interesseren. Bijvoorbeeld: 1, 4 en 6. Wij proberen ervoor te zorgen dat u er daar twee van kunt volgen.

 

Schrijf vervolgens 35 euro over op het rekeningnummer van vzw 'Theater van A tot Z':

IBAN-nummer: BE 93 0017 8297 3467

BIC-code: GEBABEBB

 

Vermeld uw naam/namen en schrijf als mededeling:'Studiedag Antwerpen' of 'Studiedag Wemmel'.

 

 

Let op:

- De plaatsen zijn beperkt. U bent pas ingeschreven als het geld is overgeschreven.

- U kunt niet inschrijven voor een gedeelte van de dag. Het is alles of niets. ;-)

- Op de dag zelf krijgt u een betalingsbewijs waarmee u eventueel de inschrijvingskosten kunt terugvragen bij u op school of bij een andere instantie. We organiseren deze dag met vrijwilligers, daarom is het NIET mogelijk om aparte bestelbonnen, facturen e.d. op te maken of aan uw instelling te bezorgen. Enkel op deze manier kunnen we de kosten laag houden.

- Vanaf 10 dagen voor de studiedag kunnen we bij annulaties geen terugbetalingen meer doen. U mag wel iemand anders in uw plaats sturen als u door onverwachte omstandigheden niet kunt komen.

 

'Theater van A tot Z' is de samensmelting van theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en het Educatief Theater Antwerpen.