Welkom op de website van vzw Fast Forward. 

Kiki en Olaf

Muzikaal theater voor kleuters


Kiki houdt van letters. En van boeken. Ze wil er graag alle kinderen enthousiast voor maken. Daarom komt ze op bezoek in de klas of in de bibliotheek. Samen met Olaf, de boekenwurm.


Vanaf het najaar 2019 is er een prentenboek verkrijgbaar van Kiki en Olaf, gekoppeld aan een vernieuwde vertelvoorstelling met dezelfde figuren.Tekst, muziek en spel: Sara Pieters, productie: Peter Schoenaerts, Ontwerp beeld: Jens Dawn

Doelstellingen van Kiki's bezoek:


- Kleuters nieuwsgierig maken naar boeken en de bibliotheek

- De fantasie van de kleuters prikkelen én hen taalprikkels geven

- Kleuters in contact brengen met theater

- (Anderstalige) volwassenen en hun kinderen in contact brengen met de plaatselijke bibliotheek, meer bepaald de kinderafdeling

- (Anderstalige) kleuters en volwassenen uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken, te kijken, mee te doen, te zingen, te bewegen en te luisteren

- Door een culturele ontmoeting in de bibliotheek mensen met meer plezier en kennis naar de bibliotheek laten terugkeren

 

Deze productie kwam tot stand met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Taalunie, bibliotheek Arena in Deurne en de dienst Onderwijs en Cultuur van de stad Antwerpen.

In de klas


Aan de hand van een verhaal gaat Kiki in een klas van maximaal 30 kinderen de kleuters uitdagen en prikkelen aan de hand van boekjes en liedjes. De kinderen worden gestimuleerd samen te werken met hun klasgenootjes.


Het is de bedoeling dat de kinderen nieuwsgierig worden naar de bibliotheek, waar ze op een later tijdstip op zoek zullen gaan naar een boek. Aan de hand van extra lesmateriaal, dat de leerkrachten krijgen, kan in een volgende fase met de kinderen gewerkt worden rond hun kijk- en leeservaringen.
In de bibliotheek


Via een echte interactieve familievoorstelling in de bibliotheek ontdekken de kleuters (samen met ouders, broers, zussen, grootouders, leerkrachten, begeleiders...) het enorme boekenaanbod.


De avontuurlijke voorstelling gaat over vriendschap, over het kijken naar en in boeken, over de betekenis van al die vreemde letters, ... We willen expliciet de omgeving van de kinderen hierbij betrekken, en laten zien hoe je kunt voorlezen, of je eigen verhaal bij een prentenboek kunt verzinnen. Alles mag en niets moet!


Klik en download

Flyer, lesmateriaal


© Fast Forward vzw, Franklin Rooseveltlaan 58, 1800 Vilvoorde