Welkom op de website van vzw Fast Forward. 

KORUSO

Het koor uit de theaterproductie 'Gelukkig zijn'


In 2015-2016 speelden we bijna 60 keer de theatervoorstelling 'Gelukkig zijn'. Daarin nam een groep mensen van verschillende leeftijden ons mee op zoek naar het geluk. Ieder op zijn eigen manier. Op de tonen van bekende Nederlandstalige liedjes. De acteurs hadden allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond.


In september 2016 besloten we het koor uit deze voorstelling een nieuw leven te geven. Zo ontstond Koruso, een nieuw internationaal koor, bestaande uit zangers die meespeelden in 'Gelukkig zijn', aangevuld met nieuwe mensen, Nederlands- én anderstaligen. We repeteren in GC Elzenhof in Elsene (Brussel) en geven een aantal concerten per jaar.


BOEK ONS IN 2019

 

Het diversiteitskoor Koruso zingt bekende Nederlandstalige liedjes. We geven concerten op aanvraag!


Iedereen kan ons uitnodigen: scholen, cultuurcentra, verengingen... Wil je een concert van ons organiseren? Laat dan gauw iets horen via koruso@theateraz.be.

Wist je dat?


de naam Koruso komt uit het Esperanto. In die artificiële taal betekent het… koor.

Lisa Kokwenda Schweiger leidt het koor Koruso. Zij studeerde Klavecimbel en Zang aan de Conservatoria in Hannover, Brussel en Amsterdam en Mime/Bewegingstheater aan de Ecole Lassaad in Brussel. Haar muzikale focus ligt op hedendaagse muziek, die ze vooral met haar duo Two Envelopes uitvoert. Ze speelt kindertheater met de Companie Salibonani en Straattheater met Drama Total. Daarnaast werkt ze als muzieklerares en Cliniclown.


© Fast Forward vzw, Franklin Rooseveltlaan 58, 1800 Vilvoorde