Welkom op de website van vzw Fast Forward. 

Romeo en Julia

Drama in de NT2-klas


Dit boekje bevat de tekst van ons toneelstuk uit 2006, en uitgebreid lesmateriaal. In het boekje geeft Peter Schoenaerts ook een heleboel suggesties en voorbeelden om zelf via makkelijke spelletjes met drama aan de slag te gaan in de NT2-klas.

Als ik jou

Poëzie voor anderstaligen


Dit boek (inclusief dvd) laat tieners en volwassenen kennismaken met bekende Nederlandstalige schrijvers. In het boek staan een dertigtal gedichten met creatieve en speelse opdrachten. Studenten Nederlands van alle niveaus kunnen er zelf mee aan de slag gaan, maar het is ook bruikbaar in de klas. (Auteurs: A. Decavele, P. Schoenaerts en H. Van Loo)

€19

WebwinkelHieronder vindt u publicaties, muziek én leuke T-shirts van Fast Forward. U kunt ook een aantal publicaties bestellen waar sommige van onze medewerkers bij betrokken waren (goedkoper dan in de winkel!).

Stuur ons een e-mail (info@fast-forward.be) en vermeld wat u wilt kopen. Wij sturen u dan de info om het geld over te maken.Nieuwe T-shirts


'Spreek Nederlands a.u.b.

Ik wil oefenen!'Bestel onze T-shirts op


www.nederlandsleren.be


cd 'Gelukkig zijn' (5 euro)


Enkele vierstemmige Nederlandstalige klassiekers uit de theatervoorstelling!


Bestel de cd bij ons

of download de liedjes

via de digitale winkel hieronder

€15

€10

€20

Bestel de cd bij ons

of download de liedjes

via de digitale winkel hieronder

Cd 'Wie ben jij?'

met Peter Schoenaerts en Andrea Croonenberghs

€15

Meer is altijd beter

Een komedie voor anderstaligen


Van ons eerste toneelstuk 'Meer is altijd beter' (gebaseerd op de videosoap uit de lesmethode Vanzelfsprekend) werd er een professionele video gemaakt (nu op dvd). Dit boekje bevat het scenario, een didactische handleiding en tips om dramaspelletjes te spelen in de klas. Inclusief de dvd.

Tips van Fast Forward


Hieronder staan een aantal publicaties waar sommige van onze medewerkers bij betrokken waren, maar die u helaas niet bij ons kunt bestellen. Ga daarvoor direct naar de website van de uitgever.

Woordenschatwijzer Basiswoordenschat Nederlands voor Anderstaligen


Deze lijst bevat meer dan 1200 elementaire woorden, thematisch gerangschikt, met voorbeeldzinnen en een Engelse vertaling. Zes stevige geplastificeerde pagina's op A4-formaat, past in elke ringband. Meer info of bestellen: www.intertaal.nl.

Thematische woordenschat Nederlands voor anderstaligen


Dit is een uniek eentalig woordenboek dat bestaat uit 25 thematische hoofdstukken. Het  bevat 6000 trefwoorden, onderverdeeld in een basis- en een vervolgwoordenschat. De 1000 frequentste basiswoorden zijn gemarkeerd. Het boek bevat veel illustraties, informatiekaders over taal en cultuur en een register. Meer info of bestellen: www.intertaal.nl.

Goed gezegd

Uitspraak voor anderstaligen


'Goed gezegd. Uitspraak voor anderstaligen' helpt anderstaligen hun standaarduitspraak van het (Belgisch-)Nederlands te verbeteren. Het boek is bruikbaar in de klas en voor zelfstudie. Via de geluidsbestanden kan de cursist oefenen met de stemmen van Martine Tanghe en Peter Schoenaerts als voorbeeld. Martine Tanghe is al meer dan 35 jaar een van de bekendste gezichten van de VRT-nieuwsdienst. Meer info of bestellen? Kijk op de website van Standaard Uitgeverij.

Anders nog iets?

Liedjes voor wie Nederlands leert


Dit boek (inclusief cd) bestaat uit veertien leuke, makkelijk meezingbare liedjes voor jong en oud. De liedjes gaan over typische NT2-onderwerpen (kennismaken, familie, het weer en de seizoenen, naar de dokter, de weg vragen...). In het boekje staan gevarieerde, speelse oefeningen die bij de liedjes op de cd horen. (auteurs: Helga Van Loo en Janjaap de Vries) Meer info of bestellen? Kijk op de website van Uitgeverij Boom.

Vanzelfsprekend


Dit is een multimediale basismethode Nederlands voor volwassen anderstaligen. De leergang verscheen in 1996, en werd in 2009 helemaal gemoderniseerd. Het pakket is zowel geschikt voor zelfstudie als voor gebruik in de klas. De hulptaal is Frans of Engels. Centraal staat een amusante soap. Meer info of bestellen? Kijk op de website van Uitgeverij Acco.

Van theorie naar praktijk

Docentenboek bij basiscursussen


Het bij Vanzelfsprekend horende docentenboek, met veel didactische tips en kopieerbare communicatieve opdrachten. Bruikbaar bij elke andere basismethode. Kijk op de website van Uitgeverij Acco.

Niet Vanzelfsprekend


Dit is een methode Nederlands voor volwassen anderstaligen die al een basiskennis van de taal hebben. De leergang is zowel geschikt voor zelfstudie als voor gebruik in de klas. Bovendien is de methode aan alle leerstijlen aangepast. 'Niet Vanzelfsprekend' sluit aan op de basismethode 'Vanzelfsprekend', maar kan ook onafhankelijk daarvan gebruikt worden. Meer info of bestellen? Kijk op de website van Uitgeverij Acco.

Go Dutch!


Dit is een speelse, interactieve cd-rom voor buitenlanders die in korte tijd de belangrijkste elementaire woordenschat en grammatica van het Nederlands willen leren. De cd-rom bevat naast videofilmpjes en fotoromans ook honderden oefeningen. Ideaal voor buitenlandse studenten die een korte periode in Vlaanderen of Nederland zullen doorbrengen en zichzelf vertrouwd willen maken met de basis van het Nederlands. Meer info of bestellen? Kijk op de website van Uitgeverij Coutinho.


© Fast Forward vzw, Franklin Rooseveltlaan 58, 1800 Vilvoorde